یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
55

مدیر صومعه گفت: زندگی ما در داخل همین دیر است و از آن خارج نمی شویم... آقای اسلامی گفت: ما در حوزه های علمیه روش متفاوتی داریم و دنیا و زندگی را محدود در حوزه های علمیه نمی کنیم بلکه از دنیا به عنوان پل استفاده می کنیم.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علی اسلامی عضو مجلس خبرگان رهبری و مدیر حوزه علمیه خواهران در استان قزوین که جهت سخنرانی در جمع ایرانیان و شیعیان مقیم رم در دهه آخر ماه مبارک رمضان به ایتالیا سفر کرده بود، به اتفاق کارشناس رسانه ای سفارت جمهوری اسلامی ایران در واتیکان و رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا با حضور در یکی از صومعه های واتیکان، ضمن بازدید از کلیسای قدیمی آنها که سابقه 1600 ساله دارد، با فعالیتها و عملکرد تعدادی از راهبه های مقیم آنجا آشنا شد.

هدف از این دیدار تبادل نظر در مورد نحوه تعلیم و تعلم در حوزه های مربوط به خواهران در ایران و مراکز مربوط به تعلیم و تعلم خواهران روحانی در واتیکان بود.

* پرسش یکی از بانوانِ کشیش درباره فعالیت حوزه های علمیه خواهران

حجت الاسلام والمسلمین اسلامی در پاسخ به سوال یکی از خواهران روحانی در مورد اینکه آیا در حوزه های علمیه ایران فقط به مسائل آموزشی یا تربیتی پرداخته می شود یا مباحث دیگری هم در اولویت کاری آنها قرار دارد؟گفت:حوزه های علمیه خواهران در ایران بر اساس جهان بینی اسلامی و قرآنی فعالیت دارد. و در جهان بینی اسلام بین دنیا و آخرت هیچ تغایر و تضادی نمی بیند. در تشبیهی می توان چنین گفت که دنیا مثل پلی است ما باید از روی پل گذر کنیم و این یک ضرورت است ولی خود پل قابل سکونت نیست و رسیدن به مقصد هم بدون استفاده از پل میسر نیست پس باید از پل استفاده کرد لذا دنیا یک پل برای آخرت است و از دنیا به اندازه پل باید استفاده کنیم و مقصود اصلی دنیا و پل نیست. بر این اساس حوزه علمیه خواهران تربیت می شوند و هدف اصلی تربیت عالی و معنویت عالی برای حیات طیبه است. با این جهان بینی است که هرگز دنیا را رها نخواهند کرد و از دنیا بهره مند می شوند ولی نه به عنوان هدف اصلی آفرینش.

وی افزود : برای رسیدن به مقصود که آخرت است چارچوبهائی است و یکی از آن چارچوبها تشکیل خانواده است و من شنیدم که آقای پاپ هم در این زمینه تاکید زیاد دارد و این برای ما هم حائز اهمیت است .خانواده در حوزه های علمیه ایران یک اصل است. محبت و صمیمیت بین اعضای خانواده یک اصل دیگر حاکم بر آن است. حوزه خواهران در ایران محوریت تربیت و خانواده را به مادر خانواده می دهد .در متن اسلام هم آمده است که" الجنة تحت اقدام الامهات" که بهشت زیر پای مادران است. اینکه مادر در خانواده یک اصل است در اسلام مورد تاکید فراوان است .در حوزه خواهران ما آموزش داده می شود که به خانواده اهمیت زیاد بدهند. اگر مادر محوریتش را از دست بدهد خانواده به سمت ضد اخلاق سوق پیدا می کنند و از معنویت و اخلاق فاصله بگیرند.

عضو خبرگان رهبری ادامه داد: ما در اسلام خانواده نمونه، زیاد داریم. دختر پیامبر اسلام حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها هم خانواده تشکیل داد و هم در جبهه های حق علیه باطل پرستاری رزمنده ها را بر عهده داشت و هم به عنوان مادر فرزندانی مثل امام حسن و امام حسین و زینب و ام کلثوم علیهم السلام را تربیت کرد و همه اینها نمونه های عالی تربیت و معنویت در اسلام هستند و همین خانواده در طول تاریخ اسلام تاثیرگذار بوده و همچنان ادامه دارد.لذا دوست دارم از روشهای تربیتی شما و راهبه های کاتولیک بیشتر آشنا شوم.

در ادامه مدیر صومعه گفت: ما جمعیتی هستیم که در داخل این دیر، هم تحصیل می کنیم و هم مشغول عبادتیم و به خودسازی می پردازیم .آیا این روش در حوزه های علمیه شما هم جاری است؟ یا روشهای دیگری برای آنها حاکم است .

حجت‌الاسلام والمسلمین اسلامی در پاسخ گفت : ما هر دو روش را داریم. برخی از آنها در حوزه اقامت می کنند تنها در ایام تعطیلات پیش خانواده رفته و یا به امر تبلیغ می روند و برخی دیگر هم فقط برای تحصیل به حوزه می روند ولی بعدا به خانواده خود باز می گردند چون تحصیل در حوزه علمیه خواهران، مقدمه ای برای تحکیم خانواده است و نمی توان خانواده را فدای تحصیل نمود .

مدیر صومعه هم بیان داشت: ما در واتیکان دانشگاه هم داریم و اساتید، درسهای دینی را تعلیم می دهند و دانشجویان مسائل دینی را در کنار سایر علوم فرا می گیرند و هدف دیگری داریم و در همین جا زندگی می کنیم تا آموخته های خود را در مورد خودمان اعمال کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسلامی گفت: ما در حوزه های علمیه روش متفاوتی داریم و دنیا و زندگی را محدود در حوزه های علمیه نمی کنیم بلکه از دنیا به عنوان پل استفاده می کنیم و آنچه در آن است مورد استفاده قرار می گیرد نه اینکه خود آن ، هدف اصلی باشد .

مدیر صومعه: زندگی ما داخل دیر است و از آن خارج نمی شویم

مدیر صومعه گفت: زندگی ما در داخل همین دیر است و از آن خارج نمی شویم هر چند که مردم برای دیدن ما به اینجا می آیند و آموزشهای ما هم در همین راستا است .تا آخر عمرمان هم در همینجا می مانیم .من خودم به مدت 42 سال در این صومعه به آموزش و تهذیب نفس پرداخته ام. ما با اراده خودمان به اینجا می آئیم و زندگی خودمان را وقف همین جا می کنیم و معتقدیم که این امر به معنای انزوا نیست بلکه با این روش، ما انتخاب درستی داشته ایم. آموزشهای من در اینجا اراده من را در راه خدمت به عیسی مسیح استوارتر می کند تا بتوانم در همین صومعه بمانم. من تمام بهره معنوی ام در این راهی است که انتخاب کرده ام و هر چه را بخواهم در این راه جستجو می کنم البته دوست دارم خانمهای دیگر در خانواده هم موفق بشوند و بنیان خانواده را هم محکمتر نمایند .

امروز غرب، خانواده را فراموش کرده است

وی ادامه داد: سنگ بنای مسیحیت هم بر خانواده است. ما معتقدیم که امروز غرب خانواده را فراموش کرده است و این همه مشکلات دامنگیر آن شده است .خانواده اهمیت خود را از دست داده است و برای همین است که پاپ اینقدر روی مساله خانواده تاکید می نماید .ما احساس می کنیم که حضور ما در این صومعه نعمت بزرگی است که خداوند به ما ارزانی داشته است هر اتفاقی که در دنیا می افتد با اراده خدا است .انتخاب ما هم برای ماندن در اینجا و اتخاذ این روش با اراده خدا است .و لذا من با این انتخاب از خیلی از نعمتها صرف نظر می کنم همانطوریکه دیگران هم اگر ازدواج بکنند و آن روش را انتخاب بکنند یکسری محدودیتها را برای خودشان قائل می شند .

در ادامه این گفت و گو آقای اسلامی سوال کرد: در این صومعه سیستم آموزشی شما چگونه است و چگونه درس می خوانید؟

دوره تحصیلی در مدرسه دینی مسیحیت

مسئول صومعه گفت: دوره اول ما برای ورود آزاد است و معمولا 4 سال بصورت آمادگی است که فرد در آن درس می خواند و اگر توانست همین مسیر را ادامه دهد و توانائی رفتن به مرحله بالاتر را داشته باشد ادامه می دهد واگر در طول این 4 سال نتواند ادامه دهد می تواند مسیر دیگری را اتخاذ کند و به تشکیل خانواده بپردازد. البته ممکن است ما خودمان هم به برخی توصیه بکنیم که مسیر دیگری را اتخاذ کنند چون رفتار و کردار وی شایسته ادامه این مسیر نباشد. بعد از اتمام دوره 4 سال اول که اصول دین و کتاب مقدس ، تعلیم مناسک و تاریخ مسیحیت موسیقی آیینی کلیسا و برخی از آئین و تعالیم طریقه خودمان را آموزش دادیم ، وارد مرحله بعد می شوند که ما الان در آن مرحله هستیم و تا آخر عمر مان ادامه می یابد اساتید ما عمدتا در مرحله اول 4 ساله است و در دوره های بعدی عمدتا به تهذیب نفس و دعا در محل صومعه و کلیسا مشغول هستیم .

در خاتمه این دیدار ، مدیر این صومعه ضمن اظهار خرسندی از گفتگوی دینی با یک عالم شیعی از ایشان درخواست نمود تا دعائی را قرائت کرده و ایشان هم برای برقرار صلح و آرامش و عدالت در دنیا دعا کرد.

صومعه ای با قدمت 450 ساله

گفتنی است که این صومعه قدمتی بالغ بر 450 سال دارد و در کنار این کلیسا قرار دارد.

این صومعه متعلق به طریقه آگوستینی می باشد طریقه آگوستینی شکلی از زندگی عارفانه در مسیحیت کاتولیک است که بر اساس آموزه های عرفانی قدیس آگوستین- متاله و عارف شهیر مسیحیت و بنیانگذار الهیات مسیحی - در قرن سیزدهم میلادی تشکیل شد این طریقه هدف خویش را ترویج معنویت و خودسازی برای گسترش صلح واقعی در میان ابنای بشر می داند.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha